Elkészítés: Hámozzuk meg a krumplikat, főzzük meg, törjük össze, végül vegyünk belőle egy bögrényit. Takarjuk le és tegyük félre.
Kenjünk ki és lisztezzünk meg egy nagyobb tűzálló formát. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és a kakaóport. Egy másik tálban keverjük ki a margarint a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük még egy percig. Ezután keverjük össze a vaníliát és az írót.
Váltakozva adjuk a tojássárgás masszához az írót és a lisztes keveréket, az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Ezután adjuk hozzá a krumplit, a mazsolákat, a diót és a mogyorót. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, majd ezt is óvatosan keverjük bele a masszába.
Az egészet öntsük a formába, és süssük 1 órán keresztül, tűpróbával ellenőrizzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre