Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás béles

MME MME
1 4.3/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 kg liszt,
  • élesztő,
  • tej,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 kocka margarin,
  • só,
  • bors,
  • étolaj,
  • 1 tojás,
  • 4 dl tejföl,
  • 70 dkg burgonya

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből, 1 tojásból, langyos tej-élesztő-cukor keverékével és egy kevés étolajjal egyszerű kelttésztát készítünk. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és forrón buronyanyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a margarint, a 4 dl tejfölt, sót, bőven őrölt borsot és kevés cukrot. Kellemes, pikáns püré lesz a végeredmény. A megkelt tésztából négy cipót formálunk, egyenként kinyújtjuk, és kivajazott tepsipe fektetünk egyet. Erre kerül a töltelék fele. Befedjük a másik kinyújtott lappal, megkenjük tojás sárgájával, és előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon, amíg szép piros lesz a teteje. Miután mindkét adagot kisütöttük, nagy, 10x10 cm-es kockákra vágjuk, és melegen tálaljuk. Kitűnő sörkorcsolya, vagy egy tartalmasabb leves után második fogásnak is megfelel.

Megjegyzés

Mindig sikert arat! Ha odafigyelünk az ízesítésre, szinte nem lehet elrontani, és biztos lehetsz benne, hogy nem lesz ideje kihűlni, ha összejön egy jó kis csapat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss