Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyaragu sütőtökkel és rókagombával

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók négy személyre:
  • 75 dkg sütőtök
  • 75 dkg burgonya
  • 2 lilahagyma
  • 4 evőkanál vaj vagy margarin
  • 3 dl zöldségleves (kockából)
  • bors
  • zsálya
  • 40 dkg rókagomba
  • 10 dkg tejszín
  • 3-4 evőkanál világos balzsamecet
  • 2-3 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg tökmag

Elkészítés

    Meghámozzuk a tököt és a burgonyát. A tökből eltávolítjuk a szálas belső részt és a magokat, majd a húsát 3-4 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyákat megmossuk, és ezeket is felkockázzuk. Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, és két evőkanál forró zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a burgonyát és a tököt, és 5-7 percig sütjük. Felöntjük a zöldséglevessel, majd az egészet felforraljuk. Sóval, borssal és apróra vágott zsályával ízesítjük, azután lefedve, kis lángon további 20-25 percig főzzük. Megtisztítjuk a rókagombákat, a nagyobbakat félbevágjuk, és forró zsiradékon 5-7 perc alatt megsütjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A raguhoz öntjük a tejszínt, és még öt percig főzzük. Kevés ecettel ízesítjük, majd apránként szórva hozzáadjuk a keményítőt, hogy kissé besűrűsödjön. Darabokra vágjuk a tökmagokat, és a gombával együtt a ragura szórjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin