Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A konzerv zöldségeket leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Megfonnyasztjuk a hagymát 5 dkg vajban/margarinban, rádobjuk a zöldségeket, szükség szerint utánasózzuk, borsozzuk, és jól összeforrósítjuk. Lazán összekeverjük a petrezselyemmel, fedő alatt melegen tartjuk. A tejszínt felforrósítjuk a maradék 3 dkg vajjal/margarinnal, a szerecsendióval és ízlés szerint sóval. A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk tejszínes keveréket, majd megtörjük, habosra keverjük (elektromos habverővel 1 perc, de nem több, mert elfolyósodik a burgonya!). Olajjal kikenünk egy korona alakú sütőformát, szorosan belenyomkodjuk a burgonyapürét. Határozott mozdulattal lapos tálra fordítjuk belőle a pürékoronát (ha nehezen akarna kicsúszni a belőle, kissé megrázogatjuk), villával „megcsíkozzuk-cifrázzuk” az oldalát és a tetejét. Közepébe halmozzuk a forró zöldségkeveréket, a tál szegélyét pedig salátalevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.