Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyapuffancs kelkáposztával

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg túró
  • őrölt fekete bors
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 9 ek olaj
  • 2 ek vaj

Elkészítés

    1. Meghámozzuk a burgonyát. Kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Megisztítjuk a kelkáposztát, és kivágjuk a torzsáját. Felcsíkozzuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Nagy lángon rövid ideig pirítjuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és fedő alatt puhára pároljuk. Ízesítsük sóval, borssal.
    2. Megisztítjuk meg és felaprítjuk a hagymát, majd üvegesre pároljuk 1 ek olajon.
    3. Összeörjük a burgonyát, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojásokat, a lisztet és a túró t, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszából 8 darab lapos pogácsát formázunk.
    4. Felforrósítjuk az olajat, és közepes lángon aranybarnára sütjük a puffancsokat. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot, majd a párolt kelkáposztával és tej föllel tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin