Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyaleves gombával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 db zeller
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 4 ek napraforgóolaj
  • 2 ek liszt
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 l húslevesalaplé
  • 2 ek majoránna
  • bors

Elkészítés

    1.

    A burgonyát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük. Felforrósítunk 2 ek napraforgóolajat, és megpirítjuk rajta a lisztet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

    2.

    A répát és a zellert megpirítjuk 2 ek napraforgóolajon. Meghintjük az őrölt köménnyel, hozzáadjuk a hagymát, és további 5 percig pirítjuk együtt. Felöntjük a húslevesalaplével, és hozzáadjuk a burgonyát, a fokhagymát, valamint a gombát. Megsózzuk, felforraljuk, és közepes lángon 10 percig főzzük.

    3.

    A rántást néhány evőkanál levessel simára keverjük, majd besűrítjük vele az egészet. További 20 percig főzzük, sózzuk és borsozzuk, végül majoránnával ízesítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin