Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyaleves buggyantott tojással

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 ek fűszer paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 3 tk só
  • 2 db babérlevél
  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg finomliszt
  • 8 db tojás

Elkészítés

    1. A kolbászt karikára vágjuk és kisütjük a zsírját. A szalonnát kockára vágjuk és szintén kisütjük a zsírját. A zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, és megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a karikára vágott répát és petrezselyemgyökeret.
    2. Felöntjük vízzel, megsózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Amikor felforrt, beletesszük a kockára vágott burgonyát és megfőzzük. A tejföl ből és a lisztből habarást készítünk, majd hozzákeverjük a leveshez.
    3. A tojásokból, külön vízben, buggyantott tojást készítünk, majd a leveshez adjuk. Ezután belerakjuk a kolbászt, a szalonnát is, végül összeforraljuk.

    BURGONYALEVES GOMBÁVAL>>> 

    TEJSZÍNES BURGONYALEVES BACONNEL>>> 

    BURGONYALEVES BROKKOLIVAL>>> 

Megjegyzés

Szűcsné Schmidt Anna receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin