Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyaleves brokkolival

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg brokkoli
  • 8 dl zöldségleves
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 4 evőkanál tejfölt
  • 2 evőkanál tisztított napraforgómag
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling

Elkészítés

    1.

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük.

    2.

    A zöldséglevest felforraljuk, megpároljuk benne a krumplit és a brokkolit. A brokkoli és a burgonya felét kiszedjük, félretesszük a tálaláshoz, a maradékot még 5 percig tovább főzzük. A levest botmixerrel pépesítjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

    3.

    A tejfölt elkeverjük 2 merőkanál levessel, majd a leves egészéhez öntjük. A félretett brokkolit és burgonyát visszatesszük a levesbe. A napraforgómagot serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, és a snidlinggel együtt a levesre szórjuk. 

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Könnyű, nyári leves. Nem lehet nem szeretni...

Hasonló Receptek

Magazin