Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyakrokett IV.

5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 12 dkg grízes liszt
  • 2 tojássárgája
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • 2 egész tojás
  • 8-10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A héjában megfőtt burgonyát megtisztítva, burgonyanyomón átpréseljük, kihűtjük, megsózzuk, a tojássárgájával és liszttel összedolgozzuk. Lisztezett deszkán hüvelykujj vastagságú hengereket formázunk, a hengereket 6-7 cm hosszúságú rudakra vágjuk. Bő, forró zsírban vagy olajban szép, egyenletes rózsaszínűre sütjük. Perec, karika, kifli vagy apró fánk alapot is készíthetünk belőle.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

rarpadne
Köszönöm a válaszod, nagyon aranyos vagy. Tudod igy gondoltam én is, de biztos akartam benne lenni. Különben a recept igazán tetszik. Köszi.
Heli77
rarpadne-nak üzenem: hogy igen előbb egy kevés lisztben, majd a tojásban és majd csak a legvégén a zsemlemorzsában kell megforgatni és csak utána kisütni a krokettet. Tudod ezt a nagymamám receptje alapján írtam le - bár már többször elkészítettem -, de csak a receptet írtam le, és így volt leírva, nem javítottam még bele. Bocsi! De örülök neki bármit is írtok, szívesen veszem és nem haragszom meg érte!
jabaki2
Szerintem előbb a felvert tojásba kell bemártani a rudacskákat, majd utána zsemlemorzsába kell meghempergetni, és így kisütni.
rarpadne
Azt értem, hogy a 2 db. tojássárgáját beledolgozom a krumpliba, de a másik 2 db. tojással mit kell csinálni? A zsemlemorzsa gondolom arra kell, h. sütés előtt megforgassam benne a kroketteket. Ha lehet szeretnék választ kapni.
Nanasnani
Én is így készítem, de kimaradt a leírásból, hogy sütés előtt a hengereket a zsemlemorzsában megforgatjuk. Hangyányi szerecsendió sem árt a masszába.

Hasonló Receptek

Magazin