Burgonyakrokett II.

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli (lehetőleg sárga Ella)
  • 2 egész tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit tisztítás után sós vízben főzd meg, krumplinyomóval passzírozd át, és keverj hozzá 2 tojássárgáját, ízlés szerint borsot és őrölt szerecsendiót, valamint 3 maréknyi lisztet.

    Formálj belőle kis rudakat (kb. 5-6 cm hosszú és 2-3 cm vastag), és rakd deszkára úgy, hogy ne érjenek össze. Amikor kihűlt, a 2 tojásfehérjét kicsit verd fel és forgasd bele a korketteket, utána forgasd finom zsemlemorzsába, és a kezeddel óvatosan, kissé nyomkodd bele a zsemlemorzsát, de vigyázz, hogy a körmöd ne okozzon rajta sérülést.

    Forró olajban süsd pirosra, de ügyelj rá, hogy itt se érjenek egymáshoz, mert különben a sérülésnél a krumpli kijön a bundából. Nagyon finom köretnek, de önmagában is.

Megjegyzés

Rendkívül finom, de valóban sok odafigyelést igényel. Ha nincs türelmed a krokett elkészítéséhez, akkor a tojással, fűszerekkel összekevert krumplit tedd tűzálló tálba, villával szépen mintázd ki a tetejét, szórd meg zsemlemorzsával, és a sütőben közepes lángon addig süsd, amíg elkezd megpirulni a teteje. Így is nagyon finom és melegíthető, tehát több napra is eltehető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek