Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyakrokett II.

MME MME
3.7/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit tisztítás után sós vízben főzd meg, krumplinyomóval passzírozd át, és keverj hozzá 2 tojássárgáját, ízlés szerint borsot és őrölt szerecsendiót, valamint 3 maréknyi lisztet.

Formálj belőle kis rudakat (kb. 5-6 cm hosszú és 2-3 cm vastag), és rakd deszkára úgy, hogy ne érjenek össze. Amikor kihűlt, a 2 tojásfehérjét kicsit verd fel és forgasd bele a korketteket, utána forgasd finom zsemlemorzsába, és a kezeddel óvatosan, kissé nyomkodd bele a zsemlemorzsát, de vigyázz, hogy a körmöd ne okozzon rajta sérülést.

Forró olajban süsd pirosra, de ügyelj rá, hogy itt se érjenek egymáshoz, mert különben a sérülésnél a krumpli kijön a bundából. Nagyon finom köretnek, de önmagában is.

Megjegyzés

Rendkívül finom, de valóban sok odafigyelést igényel. Ha nincs türelmed a krokett elkészítéséhez, akkor a tojással, fűszerekkel összekevert krumplit tedd tűzálló tálba, villával szépen mintázd ki a tetejét, szórd meg zsemlemorzsával, és a sütőben közepes lángon addig süsd, amíg elkezd megpirulni a teteje. Így is nagyon finom és melegíthető, tehát több napra is eltehető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss