Elkészítés: A krumplit tisztítás után sós vízben főzd meg, krumplinyomóval passzírozd át, és keverj hozzá 2 tojássárgáját, ízlés szerint borsot és őrölt szerecsendiót, valamint 3 maréknyi lisztet.
Formálj belőle kis rudakat (kb. 5-6 cm hosszú és 2-3 cm vastag), és rakd deszkára úgy, hogy ne érjenek össze. Amikor kihűlt, a 2 tojásfehérjét kicsit verd fel és forgasd bele a korketteket, utána forgasd finom zsemlemorzsába, és a kezeddel óvatosan, kissé nyomkodd bele a zsemlemorzsát, de vigyázz, hogy a körmöd ne okozzon rajta sérülést.
Forró olajban süsd pirosra, de ügyelj rá, hogy itt se érjenek egymáshoz, mert különben a sérülésnél a krumpli kijön a bundából. Nagyon finom köretnek, de önmagában is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre