Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Burgonyakrokett II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Burgonyakrokett II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 133
  • Elküldve: 16

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli (lehetőleg sárga Ella)
  • 2 egész tojás
  • zsemlemorzsa
  • só, bors, őrölt szerecsendió
  • Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit tisztítás után sós vízben főzd meg, krumplinyomóval passzírozd át, és keverj hozzá 2 tojássárgáját, ízlés szerint borsot és őrölt szerecsendiót. Amíg meleg, formálj belőle kis rudakat (kb 5-6 cm hosszú és 2-3 cm vastag), és rakd deszkára úgy, hogy ne érjenek össze. Amikor kihűlt, a 2 tojás fehérjét kicsit verd fel és forgasd bele a korketteket, utána forgasd finom zsemlemorzsába, és a kezeddel óvatosan, kissé nyomkodd bele a zsemlemorzsát, de vigyázz, hogy a körmöd ne okozzon rajta sérülést. Minden darabot úgy rakj ki, hogy ne érjen egymáshoz, ne sérüljön. A tojásfehérjében való forgatás után moss kezet és töröld szárazra a kezed, utána forgasd bele a krokettet a zsemlemorzsába. Ehhez készíts oda egy tál vizet és egy tiszta kéztörlőt. Forró olajban süsd pirosra, de ügyelj rá, hogy itt se érjenek egymáshoz, mert különben a sérülésnél a krumpli kijön a bundából. Nagyon finom köretnek, de önmagában is.

Megjegyzés:

Rendkívül finom, de valóban sok odafigyelést igényel. Ha nincs türelmed a krokett elkészítéséhez, akkor a tojással, fűszerekkel összekevert krumplit tedd tűzálló tálba, villával szépen mintázd ki a tetejét, szórd meg zsemlemorzsával, és a sütőben közepes lángon addig süsd, amíg elkezd megpirulni a teteje. Így is nagyon finom és melegíthető, tehát több napra is eltehető.

A receptet Szabó Péterné küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. január 4. (kedd) 11:36
    Kipróbáltam, még egy kis lisztet is tettem hozzá, hogy keményebb legyen, de így is szétfolyt az egész. Mondhatni ehetetlen lett. Mit ronthattam el?
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
Virslivel töltött lángos Virslivel töltött lángos
Szezámos-gyömbéres padlizsán Szezámos-gyömbéres padlizsán
Pudingos rakott keksz Pudingos rakott keksz
Gyors cassoulet kolbásszal (babos egytál) Gyors cassoulet kolbásszal (babos egytál)
Darálthúsos leves Darálthúsos leves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/92000/92652_fuge110.jpg Mutass fügét!

Fantasztikus látni a mediterrán országok kertjeit, ahol szinte minden háztartásban van egy-egy óriási, koros fügefa, ami rengeteg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122477_olasz-tesztaszoszok-110.jpg A legfontosabb olasz tésztaszószok

A főtt tészták legnépszerűbb feltétei a különböző olaszos mártások. A sokféle paradicsomos és tejszínes változat teszi…

Napi tipp
A búzadara igen sokoldalú alapanyag. Készíthetünk vele levesbetétet, felhasználhatjuk sűrítéshez, de különféle desszerteket is kreálhatunk belőle. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept