Elkészítés: A 30 dkg megtisztított burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra. Engedjük fel 8 dl vízzel, szórjunk bele ételízesítőt, sót, borsot. Tegyünk a főzővízbe 1 kis fej vöröshagymát, majd főzzük puhára. Kicsit hagyjuk kihűlni.
Tegyük turmixgépbe a burgonyakockákat, engedjünk rá 2 dl főzővizet, és turmixoljuk össze egész pépesre, majd keverjünk bele 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet. Tegyük vissza a lábasba, keverjük el a maradék főzőlével, keverjünk bele 2 dl joghurtot, főzzük tovább 3 percig.
A rántott borsóhoz egy tálba 4 púpozott főzőkanál tönköly fehérlisztet teszünk, hozzáütünk 3 tojást, és jól elkeverjük. Annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszójuk. Hozzákeverünk 1-2 marék párolt (vagy konzerv) borsót.
Közben egy serpenyőben olajat forrósítunk, és galuskaszaggatón keresztül belecsurgatjuk a borsós tésztát. A serpenyőt rázogatva vagy óvatosan kevergetve, egyenletes barnára pirítjuk.
A levesbe csak közvetlen tálalás előtt tesszük bele, mert nem szabad megpuhulnia. Vigyázat gyorsan kell vele bánni, mert hamar megéghet.