Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyakrémleves póréval

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg újburgonya
  • 2 db póréhagyma
  • 2 ek vaj
  • 6 ek olaj
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1,5 dl cukrozatlan hab tejszín
  • lágy kecskesajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A burgonyát átdörzsöljük, alaposan megmossuk, és felkockázzuk. A pórékat megtisztítjuk, és az egyiket felkarikázzuk, a másikat pedig felcsíkozzuk.

    2.

    A vajat felforrósítjuk 2 evőkanál olajjal együtt, és kissé megpirítjuk rajta a pórékarikákat és a krumplikockákat. Felöntjük az alaplével és a tej színnel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya megpuhul.

    3.

    A megmaradt olajon megpirítjuk a pórécsíkokat. A levest botmixerrel pürésítjük, és 4 db mélytányérba merjük. Belemorzsolunk egy kevés kecskesajtot, és megszórjuk a pirított pórécsíkokkal. Egy kevés olívaolajjal meglocsolva és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval megszórva kínálhatjuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin