Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyakrémleves levesgyönggyel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db nagyobb burgonya
  • 1 db lila hagyma
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál majoranna
  • bors ízlés szerint
  • levesgyöngy vagy darabolt bacon megsütve

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és vajon megdinszteljük.
    Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen, löttyintsünk mellé kevéske olívaolajat. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet. Jól elkeverjük az alapot, majd a kockázott burgonyát is belekeverjük. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Őrölt borssal és sóval fűszerezzük. Puhára főzzük.

    Ha puha, hozzáadjuk a tejszínt, botmixerrel krémesítjük. Ha krémes, visszatesszük a tűzre, és rottyantunk rajta egyet. Ekkor még van időnk vizet hozzáadni és a számunkra megfelelő állagra hígítani.

    Levesgyönggyel vagy pirított bacondarabokkal megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Burgonya részemről minden formában jöhet ... lilahagymával kifejezetten jó!

Hasonló Receptek

Magazin