Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyagombóc leves másként

MME MME
6 4.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprózott vöröshagymát, és egy pillanatra a zellerleveleket is megkapatjuk (csak a fele levelet szórjuk bele), ráhintünk egy kanál lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 1,5-2 l vízzel és sózzuk, illetve ételízesítőt teszünk bele, majd visszamehet a tűzre.
A burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a zubogó levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek (kb. az utolsó gombóc után 4-5 perccel) készen is van, lehet tálalni. Akkor igazán jó, ha a gombócok lágyak maradnak, nem keményednek meg.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nálunk mindig akkor van, amikor előző napról marad burgonyapüré, vagy ha nudlit, illetve szilvásgombócot csinálunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek