Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyagombóc-leves gombával

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 20 dkg erdei gomba
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • A burgonyagombóchoz:
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg zsír
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1. A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát áttörjük, kihűtjük, majd liszttel, tojással, zsírral, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval jól összekeverjük, és megvizezett tenyérrel gombócokat gömbölyítünk belőle.
    2. A kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kipirítjuk, a pörcöt benne hagyjuk, majd a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát aranysárgára dinszteljük rajta. Meghintjük a fűszerpaprikával, és felengedjük 1 dl vízzel, majd jól összeforraljuk.
    3. Ezután a megtisztított zöldségeket kockákra vágjuk, és a paprikás lében félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd a szeletelt gombát. Sóval ízesítjük, borssal, szerecsendió-reszelékkel, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
    4. Hozzáadjuk a burgonyagombócokat, és készre főzzük. Végül a tejfölt egy kevés lével simára keverjük, és dúsítjuk vele a levest. Tálaláskor finomra vágott petrezselyem zöldjével hintjük meg.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin