Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyafőzelék ropogós császárszalonnával

Hozzávalók

  • A császárszalonnához:
  • 1 db császárszalonna
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 3 dl sör
  • A burgonyafőzelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 3 db babérlevél
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 ek liszt
  • 2 ek tejföl
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ecet
  • snidling

Elkészítés

    1. A császárszalonna bőrét beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük mindkét oldlát, majd egy kis tepsibe helyezzük bőrrel lefelé. Pár gerezd fokhagymát és pár darab babérlevelet dobunk mellé, felöntjük 3 dl sörrel, majd letakarjuk alufóliával és 2 órára 140 fokos sütőbe toljuk.
    2. A 2 óra elteltével megfordítjuk és levesszük róla a fóliát, majd ismét 2 órát sütjük - az utolsó órában locsolgatjuk a szaftjával. Ha a bőre nem lenne ropogós, a sütés utolsó 15 percében a sütőt felvehetjük 200 fokra, de figyeljünk rá! Ha szépen megsült, kivesszük és amíg a hús pihen, elkészítjük a főzeléket.
    3. A burgonyafőzelékhez a vöröshagymát apró kockára vágjuk. Kevés olívaolaj at hevítünk egy lábosban, és beleszórjuk a felkockázott vöröshagymát. Egy csipet sóval és borssal meghintjük, rádobunk egy diónyi darab vajat, majd 2 gerezd fokhagymát nyomunk bele. Az egészet szép üvegesre pároljuk.
    4. Beleszórjuk a nagy kockára vágott burgonyát és annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje. Sózzuk, 2-3 db babérlevelet dobunk mellé és egy csipet szerecsendiót is szórunk bele.
    5. Ha a burgonya megfőtt, készítünk egy kis „habarintást”. 3 ek olívaoljat hevítünk egy serpenyőben, majd 2 ek lisztet szórunk rá. Szép aranybarnára sütjük sűrűn keverve. Lehúzzuk a tűzről és 1 dl hideg vizzel gyorsan és alaposan elkeverjük. Belekeverünk 2 ek tejfölt és azzal is simára keverjük, majd a burgonyáról apránként kis levet kanalazunk a serpenyőbe és folymatosan keverve felhigítjuk a „habarintást”. Ha szép sima és kellően híg, a főzelékbe keverjük az egészet.
    6. Frissen vágott petrezselyemmel és pár csepp ecettel fejezzük be a főzeléket. Tányérra szedjük, az időközben megsült, pihentetett és felszeletelt császárhúst réhelyezzük, majd kis szafttal, tört borssal és apróra vágott snidlinggel díszítjük. Jó étvágyat!

    A RECEPTHET TARTOZÓ VIDEÓT, ITT TALÁLOD!>>> 

    NÉMETH ÁDÁM TOVÁBBI RECEPTJEIT, ITT TALÁLOD!>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin