Burgonyafelfújt

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya,
  • só,
  • 10 dkg vaj,
  • 6 tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • 8 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors
  • A forma kikenéséhez vaj

Elkészítés

    Elkészítése: A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utánasózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 50 percig sütjük, gőzőljük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe állítjuk, és tartalmát tálra borítjuk. Aki szereti, reszelt parmezánsajttal is megszórhatja.

    Elkészítési idő: 2 óra

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin