Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyafasírt

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli lereszelve sajtreszelőn
  • 15-20 dkg liszt (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, galuskaszerű masszát fogok kapni. Hagyom kicsit állni, ekkor a massza lágyul, mert a burgonya levet enged.

    Egy serpenyőben olajat forrósítok, és evőkanállal beleszaggatom a tésztát, és egy kicsi szétlapítom. Mindkét felét pirosra sütöm.

    Citromos teával tálalom. Nagyon finom vacsora, gyorsan elkészül.

Megjegyzés

Az arányokat mérés nélkül is össze lehet állítani, lényege: hogy ha a burgonya 1 kg, akkor kb. 15-20 dkg a liszt. Ízlés szerint fűszerezhetjük.

Éden_
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

borzaica
Nálunk is tócsninak nevezik.
zsuzsannam
Ez valóban fincsi, csak én tócsni néven ismerem, kevés majorannával fűszerezve még pikánsabb az íze. Egyébként bámilyen reszelőt lehet használni a krumpli feldolgozásához, akár húsdarálót is! Gyerkőceim úgy szeretik, ha kicsit vastagabbra sütöm (nem lapítom vékonyra) és amikor kész még tejföllel is megkenik a tetejét.
daninagyi
nagyon finom!ismerem a receptet,egy vidéki főző aszonytol tanultam olyan változatát,ami pirított káposztával/ld.káposztás tészta/van ízesítve!

Hasonló Receptek

Magazin