Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyafánkban sült kolbászkák

MME MME
2 4.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya,
  • só,
  • reszelt szerecsendió,
  • 4 tojás,
  • 15 dkg liszt,
  • 1 vékony szál (35-40 dkg) parasztkolbász
  • A formázáshoz és a sütéshez: bőven olaj

Elkészítés

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk, amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk és becsomagoljuk. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc

Ezek is érdekelhetnek

Friss