Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes burgonyafánk

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2-3 ek liszt
  • 1 ek ó margarin
  • 1 mk szerecsendió

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjastul puhára főzzük, majd meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. Ahagymát megtisztítjuk, és lereszeljük. A margarint megolvasztjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. Amíg még langyosa burgonya, a többi hozzávalókkal összedolgozzuk, kanálsegítségével fánkokat formálunk belőle, és olajban szép aranybarnára sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss