Elkészítés: A lisztet táblán eldörzsölünk diónyi vajjal. Aztán hozzáadunk 12 db közép nagyságú, sós vízben megfőzött, forrón áttört, de kihűtött burgonyát, 2 egész tojást, 1 kávéskanál sót, 3 dkg kevés cukros tejben megkelesztett élesztőt. Mindezt összeállítva a táblán, kézzel dolgozzuk ki nagyon jól. Aztán hagyjuk ott a lisztezett táblán leborítva egy tállal 1 jó óráig kelni.
Ha megkelt, lapítsuk el kézzel könnyedén ujjnyi vékonyra. A fánkvágóval szaggassuk ki. Közepére
tegyünk egy-egy kis csomó apróra vágott sonkát, és kettőt összeborítva, egy kisebb fánkvágóval újból szaggassuk ki.
Egy jó félórát kelni hagyjuk. Aztán éppen úgy, mint a rendes fánkot, bő olajban kisütjük, és reszelt sajttal meghintve, forrón, frissen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre