Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyafánk és sajtos csiga

mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Tejfölben feloldom az élesztőt. A főtt és áttört burgonyát, a vajat, a tojássárgáját, a lisztet, a sót, a szerecsendiót és a tejfölös élesztőt jól összegyúrom. Pihentetem és hagyom kelni.

2 részre osztom. Az egyi felébe beledolgozom a sajt felét, pogácsaszaggatóval kisszaggatom, majd ismét kelesztem. A másik felét kinyújtom, rászórom a reszelt sajtot, feltekerem, majd ujjnyi szélességű csigákra vágom, és újból kelesztem.

Mindkét tésztát bő, forró olajban sütöm ki.

Megjegyzés

Legfinomabb nyúlvadassal, de tálalhatjuk sajtmártással, gombapörkölttel, előételként sajttal megszórva, tejföllel.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss