A meghámozott burgonyát egyforma szeletekre vágjuk. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket.
Egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonya karikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a bacon szelet tart. Miután befejeztük az összeállítást, összeaprítjuk a fűszernövényeket.
Olívaolajat öntünk a burgonyatornyok közé, megszórjuk sóval, borssal és rendezzük el az aprított fűszernövényeket is.
Letakarjuk fóliával, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor levesszük a fóliát, és egy-egy szelet sajtot helyezünk a burgonyahalmok tetejére és visszatoljuk a sütőbe. 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.