Burgonya leves gazdagon - gluténmentesen!

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 ek kacsazsír (helyettesíthető ízlés szerint más zsiradékkal)
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 40 dkg házi füstölt sonka
  • 1 kg burgonya
  • 2,5 l víz
  • 1,5 dl lm tejszín
  • 12 dkg lm krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 tk frissen őrölt fehér bors

Elkészítés

    1.

    A kacsazsírt felolvasztjuk majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát és megdinszteljük

    2.

    Ha a hagyma elnyerte a kellő állagát hozzáadjuk a felcsíkozott kolozsvári szalonnát, a felkockázott sonkát, a szintén kockára vágott burgonyát, az aprított fokhagymát. Felöntjük a vízzel és takarék lángon, addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.

    3.

    Ha a krumpli megpuhult, belekeverjük a levesbe a krémsajtot, végül hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk és forrón, karikára vágott póréhagymával, aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Köszönjük ezt a gluténmentes receptet Csonka Enikőnek (GastroHobbi)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások