Burek

default user icon
11 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 16 db készen kapható réteslap
  • 2 tojás
  • 2 pohár tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyezett réteslapot, egy csíkban rárakjuk a töltelék 1/5 részét, feltekerjük, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Ezt még négyszer elkövetjük, addig elfogy a töltelék is, meg a rételap is, és ha ügyesek vagyunk, tele lett a tepsi. Most a 2 pohár tejfölt összekeverjük a másik tojással, kevés sóval, és elkenjük a rudak tetején. Megszórjuk reszelt sajttal, és aranysárgára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk. Hidegen is, melegen is finom.

Megjegyzés

Gondolom, nem ez az eredeti burek receptje, de ízben nagyon hasonlít rá, és elkészíteni is nagyon egyszerű.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

BK 2 évvel ezelőtt
Ez nem burek, ez(ek) burek(ek): http://www.mindmegette.hu/burek-es-borek-sosan-es-edesen-48540
Gól Andrea 7 évvel ezelőtt
Imádom a bureket! MOntenegroben meg Kosovoban ettem, és isteni volt. Én húsosan szeretem. A neten találtam egy amerikai katona leírását róla angolul. Rétestészából van, de nincs benne tojás. Liszt, olaj, só és víz. És ami érdekes: öklömnyi gombócokat csinál, amiket pizza nagyságúra kihúz, majd hármat egymásra rak, és közöttük olvasztott vajjal kente. És ezeket így együtt húzza ki vékonyra egy asztalon, mint mi a rétest. Nem tudom, hogy ez hogy megy, meg kell próbálni. A töltelék meg hagymás darált marhahús borsikafűvel, borssal, kevés pirospaprikával. A töltelékből nem sokat tesz rá, csak finoman szórja meg. Összegöngyölik mint a rétest, csak vékonyabbra, és csiga formában tekerik egy sütőlapra fel. Ez a montenegrói változat. Vajjal lekenik, és aztán sütik ropogósra. Fetás változata is van.
Veres János 7 évvel ezelőtt
Ja és még ami kimaradt nem sütőbe ,ha nem sima serpenyőbe süti ki, és nem tesz rá semmit . Tálalni meg sima vágott paradicsom + petrezselyem. koronájába oldja meg. ui : tölteléknél 1 db tojás kell , amit kihagytam előző hozzászólásomból.
Veres János 7 évvel ezelőtt
Én most néztem meg eredeti török által készített bureket : Feta sajt + reszelt sajt + kevés paradicsom +petrezselyemmel tölti meg, és nem rétes lapot tölt meg ezzel a töltelékkel, hanem kovásznélküli tésztát ( sajna nem tudom magyarba az ilyet hogy hívjuk )
Szabó Gabriella 8 évvel ezelőtt
kedves Kata! amit en ettem burekot az retestesztabol van.... annyi akulonbseg h nincs sajt es tejfol a tetejen.jah meg hat kor alakban sutik. sok valtozata lett ennek is mint minden mas etelnek. en pl szerbiaban ettem eloszor ilyet....
Kenessey Katalin Judit 9 évvel ezelőtt
A világért sem rongálnám senki illúzióit, de készen kapható réteslapból a burek csak gyenge utánzat és csak a töltelék miatt hasonlít...
Császár Erzsébet 9 évvel ezelőtt
Kiegészíteném az előzőeket, egészen pontosan feta sajt van benne.
Császár Erzsébet 9 évvel ezelőtt
Sziasztok! Megnéztem az angol receptet, kelt tésztából van, és nem annyira túrós, mint inkább sajtos!
Szakal Orsolya 9 évvel ezelőtt
Kár, hogy a 150 éves török uralom alatt nem vált a magyar konyha egyik alapételévé, mert valami mennyei! !
Mandulaa 11 évvel ezelőtt
Az eredeti neve BÖREK és ha igazi törökösen szereted akkor mindenképp kell a túróba tenni jó sok apróra vágott friss petrezselymet!

Hasonló Receptek