Részletes receptkereső »
  •  

Burek

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Burek

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Hozzászólás a Recepthez

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Belépés



Hozzászólások

Összes hozzászólás: 11 db
  • 2014. január 26. 21:05
    Ez nem burek, ez(ek) burek(ek): http://www.mindmegette.hu/burek-es-borek-sosan-es-edesen-48540
  • 2009. szeptember 28. 21:37
    Imádom a bureket! MOntenegroben meg Kosovoban ettem, és isteni volt. Én húsosan szeretem. A neten találtam egy amerikai katona leírását róla angolul. Rétestészából van, de nincs benne tojás. Liszt, olaj, só és víz. És ami érdekes: öklömnyi gombócokat csinál, amiket pizza nagyságúra kihúz, majd hármat egymásra rak, és közöttük olvasztott vajjal kente. És ezeket így együtt húzza ki vékonyra egy asztalon, mint mi a rétest. Nem tudom, hogy ez hogy megy, meg kell próbálni. A töltelék meg hagymás darált marhahús borsikafűvel, borssal, kevés pirospaprikával. A töltelékből nem sokat tesz rá, csak finoman szórja meg. Összegöngyölik mint a rétest, csak vékonyabbra, és csiga formában tekerik egy sütőlapra fel. Ez a montenegrói változat. Vajjal lekenik, és aztán sütik ropogósra. Fetás változata is van.
  • 2009. május 7. 13:25
    Ja és még ami kimaradt nem sütőbe ,ha nem sima serpenyőbe süti ki, és nem tesz rá semmit . Tálalni meg sima vágott paradicsom + petrezselyem. koronájába oldja meg.

    ui : tölteléknél 1 db tojás kell , amit kihagytam előző hozzászólásomból.
  • 2009. május 7. 13:22
    Én most néztem meg eredeti török által készített bureket :

    Feta sajt + reszelt sajt + kevés paradicsom +petrezselyemmel tölti meg, és nem rétes lapot tölt meg ezzel a töltelékkel, hanem kovásznélküli tésztát ( sajna nem tudom magyarba az ilyet hogy hívjuk )
  • 2008. augusztus 21. 17:54
    kedves Kata!
    amit en ettem burekot az retestesztabol van....
    annyi akulonbseg h nincs sajt es tejfol a tetejen.jah meg hat kor alakban sutik.
    sok valtozata lett ennek is mint minden mas etelnek.
    en pl szerbiaban ettem eloszor ilyet....
  • 2007. június 7. 14:04
    A világért sem rongálnám senki illúzióit, de készen kapható réteslapból a burek csak gyenge utánzat és csak a töltelék miatt hasonlít...
    kata75 szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
  • 2007. május 12. 13:51
    Kiegészíteném az előzőeket, egészen pontosan feta sajt van benne.
  • 2007. május 12. 13:46
    Sziasztok! Megnéztem az angol receptet, kelt tésztából van, és nem annyira túrós, mint inkább sajtos!
  • 2007. február 24. 10:21
    Kár, hogy a 150 éves török uralom alatt nem vált a magyar konyha egyik alapételévé, mert valami mennyei! !
    szakalorsi szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
  • 2005. szeptember 27. 13:40
    Az eredeti neve BÖREK és ha igazi törökösen szereted akkor mindenképp kell a túróba tenni jó sok apróra vágott friss petrezselymet!
Hasznos csomag
előző recept
következő recept