Bundázott sült alma fahéjas cukorral

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • 3 db alma (nagyobb, savanykás)
  • 2 ek. citromlé
  • 12,5 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 1,25 dl sör vagy ásványvíz
  • fahéjas cukor
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. Hámozzuk meg az almákat, vegyük ki a magházukat és szeleteljük fel őket kb. 1 cm vastag karikákra. Locsoljuk meg a citromlével és tegyük félre amíg elkészítjük a tésztát.
    2. Válasszuk szét a tojást. A lisztbe szórjuk bele a sót, és adjuk hozzá a tojássárgáját és a sört (vagy az ásványvizet). Keverjük össze, hogy egy viszonylag sűrűbb tésztát kapjunk, hogy majd megtapadjon az almakarikákon.
    3. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá és óvatosan keverjük bele a tésztába.
    4. Az olajat hevítsük fel egy lábosban. Az almakarikákat forgassuk bele a tésztába majd tegyük a forró zsiradékba, de mindig csak annyit, amennyi még kényelmesen elfér benne.
    5. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, majd papírtörlővel itassuk le róluk a fölöslegs olajat. Még melegen szórjuk meg fahájas cukorral, és azonnal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 6 hónappal ezelőtt
Finom desszert és nagyon szép fotó! Jó lenne, ha egyszer nekem is ennyire szépre sikerülne.

Hasonló Receptek

Magazin