Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

MME MME
1 4/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk és felszeleteljük őket kb. 1 cm vastag karikákra. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük amíg elkészítjük a tésztát.
  2. A tojást szétválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sört (vagy az ásványvizet). Addig keverjük, míg egy viszonylag sűrűbb tésztát kapunk, hogy megtapadjon az almakarikákon.
  3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
  4. Az olajat felhevítjük egy lábosban. Az almakarikákat beleforgatjuk  a tésztába, majd beletesszük az olajba (de ne mindet, csak annyit, amennyikényelmesen elfér benne).
  5. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel felitatjuk  róluk a felesleges olajat. Még melegen megszórjuk a fahájas cukorral és azonnal tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss