Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundázott hagymakarikák párolt rizzsel

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-6 darab méretes hagyma
  • őrölt bors
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 1 maréknyi rizs
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat megpucolom, 7-8 milliméteres karikákra szeletelem, sózom, borsozom, állni hagyom.

    A rizst leöblítem, 2-3 dl vízben az erőleveskockával felteszem főni, pergősre készítem, ha igényli, sóval, borssal fűszerezem.

    Amíg a rizs készül, a hagymakarikáimat lisztbe, felvert tojásba, újra lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom, forró olajban kisütöm.

    A párolt rizst összeforgatom az apróra vágott petrezselyemmel.

    A bundázott hagymakarikáimat a petrezselymes párolt rizzsel és forró, fűszeres vajkrémmel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Hónapok óta szerettem volna elkészíteni ezt a receptet, de senki nem nagy hagymarajongó... Mindegy, önmagamnak is jó lesz! :) Észrevétel: tényleg bátran kell sózni a hagymát, mert a szokásos mennyiség elvész az ízben. Apró, puffancsos szeletek lesznek és nagyon finom! Vigyázzunk, mert amikor a külseje haraphatóra hű belül még forró! Sajtkrémmel kevertem rizst, az volt kéznél. Ízletes étel!
simonani
Kedves Nani! Kb. 3 hónappal ezelőtt- vejem és lányom - boldogan hozták újdonságként, mint nassolni valót, úgy csomagolva, mintha chip lenne. Nagyképűen rávágtam, hogy ezt én is megtudom csinálni. De abba is maradt. Most bóklásztam az oldalon, és Rád akadtam és erre a csoda receptre, amit nagyon KÖSZÖNÖK! Mindig gondot okoz nekem a nassolni való kitalálása,tessék itt van, csak nyitott szemmel kell bogarászni. Még egyszer köszi a receptet, mentve! Ani. /az a bosszantó, hogy nem akar működni a csillag jelölésem!/

Hasonló Receptek

Magazin