Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundáskenyér – másként

default user icon
68 4.3/5

Hozzávalók

  • 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 tojás,
  • 1 dl tej,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 teáskanál ételízesítő,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,
  • a tepsihez 2 evőkanál olaj.

Elkészítés

    Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

    Elkészítése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Zizzi32

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

fzsofa91
én is elkészítettem, én raktam még rá vöröshagyma szeleteket, meg kaliforniai paprikát (piros, sárga, zöld színüt) a tojásba is tettem reszelt sajtot :) Nemcsak finom, de mutatós is lett. köszi a receptet, véleményem szerint ha bagettból csinálja az ember, még vendégváró falatoknak is megfelel :)
katika1990
Isteni finom! Most készítem el életem párjával először ezt a receptet és nagyon teszik neki!
zsoomi70
elnézést kérek mindenkitől igazatok van rosszul csatoltam bocsi.
aztapaszta
Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet, finom.
idegen46
A képen nem az a kaja van, ami a receptben!
édiNóci
Hát Koccos, nálunk a sima bundáskenyér az teljesen má . De mindegy, a lényeg az, hogy bevált.
Jordanp6
A vegeta mellett egy-két leveskockát is érdemes rámorzsolni .... Mesterséges ízfokozókból sosem elég
Koccos
édiNóci: Amiről beszélsz az a sima bundás kenyér. Gratulálok az elsőhöz.
édiNóci
Nagy fenntartásaim voltak, nem a recepttel kapcsolatosan, hanem, hogy fog-e ízleni a gyerekeimnek. Eléggé válogatósak a drágáim, de ez bejött nekik. Nagyon csodálkoztam, mert általában a megszokott ízeket eszik csak meg. Igaz nem sütőben sütöttem és csak sajt volt rajta, hanem serpenyőben vajon. Amikor az egyik fele megsült kiborítottam, majd a sületlen felével visszatettem sülni, ekkor tettem rá a sajtot is. A végén ketchuppal megkenték, úgy ették.
kircsandhajni
Mi szeretjük a régi dolgokat új köntösben is kipróbálni, ezért ha van idő rá akkor kis zsebecskét vágok a kenyér közepébe és megtöltöm sajttal és szalámival utána jöhet a bundázás...

Magazin