Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás töltött hústekercs rizottóval és fokhagymás mángolddal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 3 evőkanál színes bors
  • olaj
  • kevés liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg teljes kiőrlésű kenyér
  • A töltelékhez:
  • 4 db füge
  • 1 marék spenót
  • 8 dkg márvány sajt
  • 1 marék fenyőmag
  • A körethez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg rizottó rizs
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2,5 dl zöldségalaplé
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 30 dkg mángold

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és éles késsel felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A kenyeret felkockázzuk, és a színes borssal együtt aprítógépben morzsásítjuk.

A töltelék alapanyagait apróbb darabokra vágjuk, és szépen összekeverjük. A kész tölteléket a hússzeleteken elosztjuk, feltekerjük, hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük.

A tekercseket lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, végük a borsos morzsába panírozzuk. Felforrósított olajban minden oldalát körbesütjük.

A rizottóhoz a hagymát felaprítjuk, vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, és azonnal felöntjük fehérborral. Amikor a rizs beszívta a folyadékot, apránként adjuk hozzá az alaplevet. Amikor félig megpuhult a rizs, szárított paradicsommal és borssal ízesítjük, majd permezán sajttal és főzőtejszínnel krémesítjük tovább.

A mángoldot kevés vajon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval, szeletelt fokhagymával ízesítjük.

A bundás hústekercseket a rizottóval és a fokhagymás mangolddal tálaljuk.

Megjegyzés

A hústekercseket variálhatjuk különféle töltelékekkel, íme néhány példa:

Baconös-káposztás töltelék:
8 dkg bacon, 10 dkg friss káposzta, kevés só, bors, kömény, 1 gerezd apróra vágott fokhagyma

Férfias töltelék:
20 dkg pirított darált hús, kevés friss chili, fél fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés só, bors

Tavaszi töltelék:
5 dkg rukkola, 10 dkg karfiol, 2 gerezd fokhagyma, 1 db hámozott paradicsom felkockázva, kevés só, bors

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss