Elkészítés: Hámozzuk meg az almákat, majd vegyük ki a magházukat, s vágjuk fel őket 1 cm vastagságú karikákra. Szórjuk meg a cukorral, locsoljuk rájuk a citromlevet, és hagyjuk állni.
A tészta elkészítéséhez keverjük a lisztbe a sót. Válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgáját és a sört (ásványvizet) keverjük hozzá a liszthez. A tésztának csak annyira szabad folyósnak lennie, hogy azért megtapadjon az almakarikákon. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk a tésztához.
Az olajat hevítsük fel egy nagy lábasban. Az almakarikákat forgassuk bele a tésztába, majd tegyük a forró olajba, de mindig csak annyit, amennyi még kényelmesen elfér benne. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, majd papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat. Melegen, fahéjas cukorral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre