Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás rizsgombóc

MME MME
3.7/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg rizs
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A bundázáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

Előkészítés: A rizst megmossuk, leszűrjük, majd dupla mennyiségű vízben, csipet sóval, felforraljuk. Lassú tűzön, lefedve, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kihűtjük.
Elkészítés: A rizshez adjuk a tojást, a cukrot, és jól összekeverjük. Ha a massza túl híg lenne, zsemlemorzsát keverünk bele, hogy formázható legyen. Negyed óráig állni hagyjuk. A rizsmasszából vizes kézzel kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, ezeket a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, azaz bundázzuk. Bő olajat forrósítunk, majd 3-4 perc alatt szép arany barnára sütjük benne a gombócokat. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 20 perc múlva
1 adag: 2670 kJ/657 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss