Előkészítés: A rizst megmossuk, leszűrjük, majd dupla mennyiségű vízben, csipet sóval, felforraljuk. Lassú tűzön, lefedve, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kihűtjük.
Elkészítés: A rizshez adjuk a tojást, a cukrot, és jól összekeverjük. Ha a massza túl híg lenne, zsemlemorzsát keverünk bele, hogy formázható legyen. Negyed óráig állni hagyjuk. A rizsmasszából vizes kézzel kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, ezeket a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, azaz bundázzuk. Bő olajat forrósítunk, majd 3-4 perc alatt szép arany barnára sütjük benne a gombócokat. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre