Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundás kelkáposzta sajtos gombaraguval

Hozzávalók

  • Hozzávalók a kelkáposztához:
  • kb. 1 kg kelkáposzta
  • 3 tojás
  • liszt
  • tej
  • olaj a sütéshez
  • ételízesítő
  • Hozzávalók a sajtos gombaraguhoz:
  • 50 dkg csiperke gomba
  • kb. 10 dkg gouda sajt
  • 3 dl tejszín
  • 7-8 dkg vaj
  • a lisztszóráshoz 3-4 evőkanál liszt
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés (Bundás kelkáposzta):
    1.) A kelkáposztát megmossuk, levágjuk a fonnyadt leveleit, és kb. 8 cikkelyre vágjuk. A torzsát csak megvékonyítjuk, mert ez tartja majd a sütés során össze a leveleket.
    2.) Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. Beleteszünk 1 evőkanál sót és 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Amikor a víz forr, beletesszük a kelkáposzta cikkelyeket. A lángot mérsékeljük, és a fazekat lefedjük. A kelkáposztákat 8-10 percig főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a kelkáposztákat, kicsit hűlni hagyjuk, majd mindkét oldalát megszórjuk egy kevés ételízesítővel és borssal.
    3.) Ezalatt elkészítjük a palacsintatésztát. 3 tojást habverővel összekeverünk annyi liszttel és vízzel, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. Beleteszünk 1 csapott evőkanál ételízesítőt.
    4.) Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk.
    5.) A kelkáposzta cikkelyeket belemártjuk a palacsintatésztába, majd a forró olajban erős lángon mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük, majd forrón, a sajtos gombaraguval tálaljuk.

    Elkészítés (sajtos gombaragu):
    1.) Egy teflonban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Addig pároljuk, amíg elfő a leve.
    2.) Megszórjuk 2-3 evőkanál liszttel, picit megpirítjuk, és a tejszín felével felengedjük. Habverővel megkeverjük, és hozzáadjuk a többi tejszínt is. (Ha esetleg nagyon sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.)
    3.) Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és visszatesszük a tűzre.
    4.) A sajtot kisujjnyi rudakra vágjuk, és a gombás mártásba szórjuk. Addig melegítjük, amíg a sajtok épp egy picit meglágyulnak.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nono72
Szia! Elkészítettem ezt a finomnak tűnő ételt.Nekem nagyon ízlik,remélem délben a családom is hasonlóképpen nyilatkozik!Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin