Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás hús

MME MME
2 2.7/5
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 szelet sertéskaraj vagy -comb
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 dl olaj
  • őrölt paprika
  • bors
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • majoranna
  • A bundához:
  • 10-15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A húst egyforma vastagra kiklopfolom, besózom, borsozom, lisztben minkét oldalát megmártom. A lisztből, tejből, tojásból sűrű palacsintatésztát keverek. Ebbe mártom bele a hússzeleteket. Utána olajban kisütöm mindkét oldalát.

A hagymát apróra vágom, megpirítom pici olajon, és pörköltalapot készítek. Ezután a húst ráfektetem, és felengedem vízzel, beledobok 1 babérlevelet, pici sóval, borssal, peterzselyemzölddel és majorannával ízesítem. Lefedve kb. 35-40 percig főzöm, míg a hús megpuhul.

Köretnek tarhonyát vagy rizst adunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss