Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundás fogasfilé fűszeres wokzöldségekkel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fogasfilé
  • bors
  • A bundához:
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojásfehérje habosítva, de nem habbá verve
  • olaj a sütéshez
  • A wokzöldségekhez:
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chilipaprika
  • 10 dkg szárított shiitakegomba (előre langyos vízbe áztatva)
  • 1 közepes zsenge padlizsán
  • 1/2 kínai kel
  • 1 nagyobb piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg cukorborsó (ha éppen szezonális, de zöldbabbal is finom)
  • 5 evőkanál mogyoróolaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • fél dl zöldségalaplé
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

    Elkészítés: A gyömbért, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A chilit apró karikákra vágjuk. A gombákaz aprítjuk, ha szükséges. A paprikát elnegyedeljük, kimagozzuk, finom csíkokra vágjuk. A padlizsánt megpucoljuk, hasábokra vágjuk, a kínai kelt vékonyan felcsíkozzuk. A cukorborsót egészben használjuk.

    3 evőkanál olajat egy wok-ban nagyon melegre felhevítünk. A hagymát, a gombákat, a paprikát, a padlizsánt és a cukorborsót magas láng mellett, alkalmanként kavarás mellett 2-3 percig sütjük. A maradék olajat hozzáadjuk. A chilit, a fokhagymát, a gyömbért és a kínai kelt is hozzáadjuk, és 2 percig együtt sütjük. Szójaszósszal és alaplével felöntjük, jól átforgatjuk, majd a kevés hideg vízben feloldott keményítővel kicsit megkötjük.

    A fogasfiléket egy papírtörlőkendővel megszárítjuk, kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A habosított tojásfehérjét a liszttel összeforgatjuk, picit sózzuk, majd a halcsíkok a masszába mártjuk, hogy jól bevonja. Forró olajba csúsztatjuk a halcsíkokat, és 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. A halat az olajból kivesszük, konyhai törlőkendőn lecsöpögtetjük, és a wokzöldségekkel szervírozzuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin