Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás csirkecombok

MME MME
2
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db kicsi csirkecomb
  • margarin
  • A bundához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 2 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben a bundához a lisztet az egyik tojással, a margarinnal, csipetnyi sóval és kevés vízzel összegyúrjuk, fél órára hűtőbe rakjuk. A combokat vékonyan margarinozott sütőedényben egymás mellé fektetjük, tetejüket megkenjük margarinnal. Forró sütőben szép pirosra sütjük. A tésztát késfokvastagságúra nyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy 1-1 combot be lehessen csomagolni vele. Sütőlemezre hejezzük a becsomagolt combokat, tetejüket a másik tojással megkenjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Salátával kínáljuk, de adhatunk hozzá rizst vagy burgonyát is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss