Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás csirkecomb gombamártással

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db csirke felsőcomb
  • 50 dkg csiperke gomba
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • 5 evőkanál olaj
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • annyi víz, hogy rugalmas tésztát kapjunk

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.

A combokról a bőrt leszedjük, a csontot
kivesszük.

20 dkg gombát apróra vágunk, majd 2 evőkanál olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a csont helyére kenjük, és fogvájóval összetűzzük. Grill fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és 3 evőkanál olajon átsütjük, mindig csak kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk. Kiszedjük a zsiradékból és kihűtjük.

A tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, akkora darabokra vágjuk, hogy a húst becsomagolhassuk vele. Tepsibe tesszük, tetejét tojással megkenjük, és forró sütőben ropogósra sütjük.

A visszamaradt zsiradékban 30 dkg apróra vágott gombát megpirítunk, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, 2 dl tejjel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, majd 2 dl tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, jól összeforraljuk.

A bundás csirkecombokat a gombamártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss