Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundás almakarikák

Hozzávalók

  • 5 db alma
  • 12 dkg liszt
  • 0,5 dkg sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1,2 dl tej
  • 1,5 dkg vaj
  • 1/2 db citrom
  • 1,5 dl olaj
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 4,5 dkg porcukor

Elkészítés

    1.

    Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Habosra keverjük a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd a keveréket a száraz alapanyagokhoz forgatjuk.

    2.

    Az almák magházát kifúrjuk, a gyümölcshúst 5 mm vastagságú karikákra vágjuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.

    3.

    Az almakarikát a tésztába mártjuk, és a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. Mindet papírtörlőre szedjük, összekeverjük az őrölt fűszereket és a cukrot, majd a bundázott almakarikákra hintjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin