Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás alma vaníliaszósszal

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A vaníliaszószhoz:
  • 1 db vaníliarúd
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 tk étkezési keményítő
  • A bundás almákhoz:
  • 3 db alma (savanykás)
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 3 ek fahéjas porcukor
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaníliaszószhoz a hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejet keverés közben felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliavelővel. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a keményítővel, majd óvatosan a forró tejhez adjuk, és állandó keverés közben összeforraljuk.
  2. A meghámozott almák magházát az erre a célra szolgáló eszközzel kiszúrjuk, majd a húsukat kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
  3. A bundázáshoz a lisztből, a cukorból, a tejből, a tojásból és a sóból sűrűn folyós masszát keverünk. A sütéshez az olvasztott vajat serpenyőben felhevítjük.
  4. Az almakarikákat adagonként a tésztamasszába mártjuk, majd lecsepegtetjük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük 2-2 perc alatt. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és megszórjuk a fahéjas porcukorral. A vaníliaszósszal fogyasztjuk. 


A bundázott almakarikákat fritőzben 180 fokosra hevített zsiradékban is megsütheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss