Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A tojásokat felverjük, krumplit megpucoljuk, lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel, az aprított petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojás egyharmadával összekeverjük, és pogácsákat készítünk.
  3. A karfiolt villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, és a tojás másik egyharmadával, majd ebből a masszából is pogácsákat készítünk.
  4. A pogácsákat lelapítjuk, lisztben és a maradék tojásban meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
  5. A paradicsomot felszeleteljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a zöldborsót mikróban megpároljuk.
  6. Tálaláskor szedjük a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekoráljuk paradicsomszeletekkel és zöldborsóval, szórjunk rá újhagymazöldet és kanalazzunk rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.

Megjegyzés

Bár nem vagyok se vegetáriánus, se a böjtöt nem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss