Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni

Hozzávalók

  • 0,5 db karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 4 db krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek zöldborsó
  • 1 újhagyma zöldje
  • 1 ek csípős ketchup
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek kaukázusi kefir
  • 1 ek chiliszósz

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
    2. A tojásokat felverjük, krumplit megpucoljuk, lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel, az aprított petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojás egyharmadával összekeverjük, és pogácsákat készítünk.
    3. A karfiolt villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, és a tojás másik egyharmadával, majd ebből a masszából is pogácsákat készítünk.
    4. A pogácsákat lelapítjuk, lisztben és a maradék tojásban meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
    5. A paradicsomot felszeleteljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a zöldborsót mikróban megpároljuk.
    6. Tálaláskor szedjük a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekoráljuk paradicsomszeletekkel és zöldborsóval, szórjunk rá újhagymazöldet és kanalazzunk rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.

Megjegyzés

Bár nem vagyok se vegetáriánus, se a böjtöt nem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin