Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bulgursaláta grillezett zöldségekkel és csirkemellel

default user icon
1

Hozzávalók

  • 20 dkg bulgur (búzatöret)
  • 1 cső főtt csemegekukorica
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db kisebb cukkini
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl olíva olaj
  • A csemegeuborkás vinegrett-hez:
  • 1/2 dl hideg víz
  • 2-3 db citrom kicsavart leve
  • 1/2 dl olíva olaj
  • 1 ek cukor
  • 2 db csemegeuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor snidling

Elkészítés

    1. A bulgurt bőséges sós vízben puhára főzzük kb. 10-12 perc alatt, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük.
    2. Közben a grillezett zöldségekhez a csemegekukoricát, a megmosott, leszárított, nagyobb darabokra vágott paprikát, a karikákra szeletelt cukkinit, a vékony szeletekre vágott csirkemellfilét külön-külön sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolaj jal, összeforgatjuk, és forró grillen vagy roston sütő serpenyőben pirosra sütjük.
    3. Ezután kihűtjük, majd a kukoricáról éles késsel tálba belevágjuk a kukoricaszemeket, hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sült paprikát, cukkinit, csirkemellet, rászórjuk a főtt bulgurt, és lazán összeforgatjuk.
    4. A vinegretthez a vizet a citromlével elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolaj at, a cukrot, az apróra vagdalt csemegeuborkát, a petrezselymet és a snidlinget, és összekeverjük. Végül a csemegeuborkás vinegrettel meglocsoljuk a bulgursalátát, összekeverjük, és hűtőben jól lehűtve tálaljuk.

Megjegyzés

A hús sütésénél ügyeljünk, hogy a csirkemellet ne szárítsuk ki, sütési ideje oldalanként kb. 1-1 perc. A zöldségeket viszont roppanósra süssük, oldalanként kb. 2-2 perc.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kissgigi
Ez mitől saláta? Ez egy főtt étel.

Hasonló Receptek

Magazin