Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bulgurral töltött cukkini

75 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vékonyan kikenjünk olajjal a sütőtálat, és beletesszük a megmosott, hosszában félbeszelt és megsózott cukkiniket a vágott felükkel felfelé. Megkenjük a szélüket egy kevés olajjal, és a 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt egy zárható edénybe szórjuk, ráöntünk 2,5 dl forrásban lévő, sós vizet, és lefedjük.
  3. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott gombát és sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk, és összepirítjuk. Végül  összeforgatjuk a bulgurral.
  4. Evőkanállal kikaparjuk a cukkinik magos részét, megtöltjük mindet a bulguros-gombás keverékkel, és visszatoljuk a sütőbe további 10 percre. A sütési idő vége előtt 5 perccel megszórjuk a cukkinik tetejét a lereszelt sajttal, és készre sütjük.
  5. A túrókrémhez az áttört túrót simára keverjük az elmorzsolt fetával és a tejföllel, végül meghintjük egy kevés édes-nemes paprikával. Ezt kínáljuk a cukkinihajók mellé.

    A legjobb cukkinis receptek >>> 

    Még több túrós finomság >>> 

    Mihez kezdj a bulgurral? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss