Keress receptre vagy hozzávalóra

Bulgurral töltött cukkinihajó

Hozzávalók

  • 3 ek olaj + a tálhoz + a kenéshez
  • 2 db cukkini (zsenge)
  • 20 dkg bulgur
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg sonka
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg trappista sajt
  • A túrókrémhez:
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 ek tejföl
  • édes-nemes paprika

Elkészítés

    1. Vékonyan kikenjünk olajjal a sütőtálat, és beletesszük a megmosott, hosszában félbeszelt cukkiniket a vágott felükkel felfelé. Megkenjük a szélüket egy kevés olajjal, és a 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre.
    2. Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt egy zárható edénybe szórjuk, ráöntünk 2,5 dl forrásban lévő, sós vizet, és lefedjük.
    3. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott gombát és sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk, és összepirítjuk. Végül  összeforgatjuk a bulgurral.
    4. Evőkanállal kikaparjuk a cukkinik magos részét, megtöltjük mindet a bulguros-gombás keverékkel, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre. A sütési idő vége előtt 5 perccel megszórjuk a cukkinik tetejét a lereszelt sajttal, és készre sütjük.
    5. A túrókrémhez az áttört túrót simára keverjük az elmorzsolt fetával és a tejföllel, végül meghintjük egy kevés édes-nemes paprikával. Ezt kínáljuk a cukkinihajók mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin