Bulgurral töltött cukkinihajó

Hozzávalók

  • 3 ek olaj + a tálhoz + a kenéshez
  • 2 db zsenge cukkini
  • 200 g bulgur
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g gomba
  • 100 g sonka
  • frissen őrölt bors
  • 100 g trappista sajt
  • A túrókrémhez:
  • 250 g félzsíros túró
  • 100 g feta sajt
  • 3 ek tejföl
  • édes-nemes paprika

Elkészítés

    1. Vékonyan kenjünk ki olajjal egy sütőtálat, és tegyük bele a megmosott, hosszában félbeszelt cukkiniket a vágási felükkel felfelé. Kenjük meg a szélüket egy kevés olajjal, és toljuk a 180 fokos sütőbe 10 percre.
    2. Közben készítsük el a tölteléket. A bulgurt szórjuk egy zárható edénybe, öntsünk rá 250 ml forrásban lévő, sós vizet, és fedjük le.
    3. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pároljuk rajta üvegesre a meghámozott, finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, apróra kockázott gombát és sonkát. Sózzuk, borsozzuk meg, és pirítsuk össze. Végül forgassuk össze a bulgurral.
    4. Evőkanállal kaparjuk ki a cukkinik magos részét, töltsük meg mindet a bulguros-gombás keverékkel, és toljuk vissza a sütőbe további 20 percre. A sütési idő vége előtt 5 perccel szórjuk meg a cukkinik tetejét a lereszelt sajttal, és így süssük készre
    5. A túrókrémhez az áttört túrót keverjük simára az elmorzsolt fetával és a tejföllel, végül hintsük meg egy kevés édes-nemes paprikával. Ezt kínáljuk a cukkinihajók mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin