Bukta

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 10 + 5 dkg margarin (5 dkg a tetejére)
  • A töltelékhez:
  • lekvár
  • diókrém
  • gesztenyekrém
  • csokikrém
  • túrókrém

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt egy kis tejjel és pici cukorral felfuttatjuk, tetejére kevés lisztet hintünk.

    Amíg az élesztő felfut, a lisztet, a porcukrot és a sót elkeverjük szárazon, majd hozzáadunk 1 tojást, 10 dkg olvasztott margarint, és lassan beledolgozzuk az élesztőt és a maradék tejet is.

    Jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, és 30 perc alatt konyharuhával letakarva, meleg helyen megkelesztjük.

    Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, tetszés szerinti kockákra felvágjuk (kb. 9x9 cm-re, ebből az adagból 18-20 db bukta lesz!). Majd az egyik részére a kockának tesszük a tölteléket, buktát formázunk belőle, a széleit benyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, és a kikent tepsibe rakjuk őket szorosan egymás mellé.

    A maradék 5 dkg olvasztott margarinnal megkenjük a tepsibe rakott bukták tetejét, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! Én meggy- és baracklekvárral készítettem őket.

Gyimesi Móni
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Vinnai Jánosné 2 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nekem nem jött be. A tészta sütés után olyan száraz lett mint a sivatag. Egyben nem lehetett kiszedni a tepsiből csak darabokba és a töltelék is mind kifolyt belőle. Nem javaslom kipróbálni.

Hasonló Receptek

Magazin