Elkészítés: Az élesztőt egy kis tejjel és pici cukorral felfuttatjuk, tetejére kevés lisztet hintünk.
Amíg az élesztő felfut, a lisztet, a porcukrot és a sót elkeverjük szárazon, majd hozzáadunk 1 tojást, 10 dkg olvasztott margarint, és lassan beledolgozzuk az élesztőt és a maradék tejet is.
Jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, és 30 perc alatt konyharuhával letakarva, meleg helyen megkelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, tetszés szerinti kockákra felvágjuk (kb. 9x9 cm-re, ebből az adagból 18-20 db bukta lesz!). Majd az egyik részére a kockának tesszük a tölteléket, buktát formázunk belőle, a széleit benyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, és a kikent tepsibe rakjuk őket szorosan egymás mellé.
A maradék 5 dkg olvasztott margarinnal megkenjük a tepsibe rakott bukták tetejét, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre