Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bukarest szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4-5 csepp mandulaaroma
  • A sziruphoz:
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg ét tortabevonó csoki
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgákat a cukor felével és a sütőporral fehéredésig keverjük. A fehérjét a csipet sóval felverjük, majd a cukor másik felével tovább verjük, míg kemény lesz. A habot a sárgájára borítjuk, s kanalanként, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és kakaót. Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük. Ha kihűlt, vízszintesen 3 lapra vágjuk.

    A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben az epres pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén a mandulaaromával ízesítünk-színesítünk. Míg hűlnek a pudingok, a margarint elkeverjük a cukorral, megfelezzük, felébe a rózsaszín puding kerül, másik felébe a zöld színű.

    Elkészítjük a szirupot: a vízben elkeverjük a hozzávalókat, míg a cukor feloldódik.

    Összerakjuk a sütit: az alsó lapot megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük egyik krémet, ráemeljük a második lapot, meglocsoljuk sziruppal, a másik krém következik. A legfelső lapot is meglocsoljuk, de a vágott felületét, mert a teteje nem issza be a szirupot, s a lapot ráfordítjuk a sütire.

    A tortabevonót az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, s bevonjuk vele a süti tetejét.

Megjegyzés

Ennek a sütinek is van története. Mikor még gyerekek voltunk, s véletlenül nem volt vasárnapra süti, kaptunk pénzt, hogy vegyünk cukrászdai sütit. Olyankor vettünk Bukarestet, mert azt szerettük. A recepthez később jutottunk hozzá, talán mikor Anyuka cukrászdában dolgozott.

peti99
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin