Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bújtatott csirkehús

MME MME
1 4.3/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Töltelékhez:
  • darált csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • bors
  • Bundához:
  • 3 közepes burgonya
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A ledarált bacont és csirkemellet összekeverjük a vízben megáztatott, kicsavart zsemlével és a tojással, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szalámi vastagságú hengert gyúrunk belőle. Olajjal kikent tepsiben a tetejét is beolajozva pirosra sütjük. Miután megsült, kihűtjük. A megfőtt átpasszírozott burgonyát összekeverjük 2 tojással és a reszelt sajttal, majd fűszerezzük sóval, borsal és csipet szerecsendióval. Ezzel a masszával bevonjuk a kihűtött húsrudat, vissza tesszük a tepsibe, meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és aranysárgára sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom! Salátával tálalom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss