Elkészítés: A felhevített zsírban kisütöm a felkockázott szalonnát, megpirítom rajta az apróra vágott hagymát, a tűzről félrehúzva meghintem pirospaprikával. Összekeverem, felöntöm kevés vízzel, a tűzre visszatéve hozzáadom a felkockázott, előzőleg sózott, borsozott marhalábszárat. Lepirítom, majd felöntöm vízzel, félpuhára főzöm.
Amikor a marhahús félig megpuhult, mehet bele a szintén felkockázott, előzőleg sózott, borsozott sertéshús, felöntöm a fele borral, hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, így főzöm tovább. Ha a húsok már majdnem teljesen megpuhultak, beledobom a felkarikázott paprikát, felöntöm a maradék borral, készre főzöm.
Nem érdemes krumplival vagy hasonlókkal elrontani, friss kenyérrel, kovászos uborkával, illetve csípős savanyúsággal, mondjuk hegyes, vagy cseresznye paprikával az igazi!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre