Bugaci vegyes pörkölt

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg marhalábszár
  • 1 kg sertéscomb (lehetőleg diója)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 3-4 evőkanál zsír
  • őrölt bors
  • csípős és édes-nemes pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A felhevített zsírban kisütöm a felkockázott szalonnát, megpirítom rajta az apróra vágott hagymát, a tűzről félrehúzva meghintem pirospaprikával. Összekeverem, felöntöm kevés vízzel, a tűzre visszatéve hozzáadom a felkockázott, előzőleg sózott, borsozott marhalábszárat. Lepirítom, majd felöntöm vízzel, félpuhára főzöm.

    Amikor a marhahús félig megpuhult, mehet bele a szintén felkockázott, előzőleg sózott, borsozott sertéshús, felöntöm a fele borral, hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, így főzöm tovább. Ha a húsok már majdnem teljesen megpuhultak, beledobom a felkarikázott paprikát, felöntöm a maradék borral, készre főzöm.

    Nem érdemes krumplival vagy hasonlókkal elrontani, friss kenyérrel, kovászos uborkával, illetve csípős savanyúsággal, mondjuk hegyes, vagy cseresznye paprikával az igazi!

Megjegyzés

Bográcsban jobban kiadja az ízeket, de a konyhában, a tűzhelyen elkészítve is laktató, kiváló ebédünk lesz belőle. Jó étvágyat hozzá! Nani.

Fülöp Sándor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rolin 5 évvel ezelőtt
hello jo kis cuccos! eppen most csinalom 10:30pm -kor a holnapi zaro bulira az amerikai munkatarsaimnak had erezzenek egy kis jo izt is az eletukben! koszi a receptet williamsburg, va
pistuc 5 évvel ezelőtt
Azt elhiszem, hogy kiadós... Meg hogy finom is. :) Ne botránkozz meg, de ha elkészítem, főtt krumplival fogom feladni. :) Üdv., P.

Hasonló Receptek

Magazin