Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, átpirítom benne az ugyancsak felkockázott vagy elkapart csirkemájat (természetesen lehet pecsenyekacsa-, illetve libamáj is), az apróra vágott gombát, petrezselymet. A rizst megpárolom, a zöldborsót megfőzöm. Megfőzök 2 tojást is, ha kihűlt, megtisztítom, felkockázom.
Az egészet egy tálban a nyers tojás hozzáadásával összekeverem, sózom, borsozom. Az így elkészített tölteléket óvatosan betöltöm az egész csirke mellbőre alá, ahol kézzel, vigyázva, elegendő helyet csinálok, egészen be a combokig. Mehet a nyársra, ahol készre sütöm.
Feldarabolva friss zöldfélékkel (paprika, paradicsom, uborka, salátalevél) tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre