Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bugaci töltött csirke

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, átpirítom benne az ugyancsak felkockázott vagy elkapart csirkemájat (természetesen lehet pecsenyekacsa-, illetve libamáj is), az apróra vágott gombát, petrezselymet. A rizst megpárolom, a zöldborsót megfőzöm. Megfőzök 2 tojást is, ha kihűlt, megtisztítom, felkockázom.

Az egészet egy tálban a nyers tojás hozzáadásával összekeverem, sózom, borsozom. Az így elkészített tölteléket óvatosan betöltöm az egész csirke mellbőre alá, ahol kézzel, vigyázva, elegendő helyet csinálok, egészen be a combokig. Mehet a nyársra, ahol készre sütöm.

Feldarabolva friss zöldfélékkel (paprika, paradicsom, uborka, salátalevél) tálalom.

Megjegyzés

Az igazi bugaci töltött csirkét nyárson, grillezve kell sütni, olvasztott zsírral sűrűn kenegetve, hogy a bőre szép, piros, ropogós legyen, de ne száradjon ki.

Természetesen süthetjük tepsiben is, kevés zsírt és vizet téve alá, de ott is gyakran locsolgassuk. Jó étvágyat hozzá, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek