Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Buffalo csirkeszárny II.

MME MME
9 4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, a végeit levágjuk, majd a szárnyakat kettészedjük, sózzuk, és bő olajban kisütjük.

Szószt készítünk: a margarint mikróban teljesen felolvasztjuk, belekeverjük a pirosaranyat, fokhagymát, ecetet, petrezselymet (közben kostólgassuk, hogy az arányok megfelelők-e, ne csak a pirosaranyat érezzük, legyen elég fokhagymás és ecetes, de ne az ecet domináljon).

Mikor az összes szárnyat kisütöttük, egy tálba tesszük, ráöntjük a szószt, és jól összekeverjük, hogy mindenhol érje a szósz a húst. Annyi szósznak kell lenni, hogy ne tocsogjon benne a hús, de mindenhol be tudjuk vele vonni.

Legfinomabb sült krumplival.

Megjegyzés

Lehet hozzá mártogatni való szószt is készíteni: összekeverünk 1 kis pohár tejfölt feleannyi majonézzel, majd márványsajtot morzsolunk bele, kevés ecettel vagy citromlével, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ebben a szárnyak mellett nyers zöldségeket is mártogathatunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss