Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Budapestre látogat a mexikói "nomád" sztárséf!

default user icon
MME
A St. Andrea Restaurant egy különleges négykezes vacsora helyszíne lesz április 11-én és 12-én este. Az EatWell eseménysorozat keretében a mexikói tehetség, Santiago Lastra Rodriguez, a St. Andrea Restaurant séfjével Barna Ádámmal közösen állította össze 8 fogásos menüsorát, melyet együtt prezentálnak majd.

Santiago Lastrat szakmájában a „nomád séfként” szokták emlegetni. Hitvallása szerint mexikói szívvel, és mindig helyi, szezonális alapanyagokból főzi élénk és ízletes ételeit. Az elmúlt években vacsoraestekkel turnézta körbe Európát, kulináris tudásának köszönhetően ezidáig 26 országba jutott el világszerte, erre az utazó, vándorló életformára utal a nomád jelző is. A San Pellegrino a 10 legjobb fiatal skandináv szakács közé választotta 2015-ben. 

„A nomád séf név mindent elárul Santiago stílusáról, rengeteg hatás érte az évek alatt, amit utazással töltött. Sokkal inkább világra nyitott az ő stílusa. Ami viszont a konyhánkban közös, az a hasonló, erős identitás.” – jellemzi konyhájuk stílusát Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant séfje.

A St. Andrea Restaurant séfje, Barna Ádám az egykori Monarchia területére jellemző tradíciókból és alapanyagokból inspirálódva készíti letisztult ételeit. Konyháját átjárja a vidéki szellemiség, mely a nagyvárosi pompával ötvözve nyújt igazán egyedi gasztronómiai élményt. Az étterem történetében egyébként először fordul elő, hogy egy vendégséfet is köszöntenek a konyhán.

Az április 11-i és 12-i vacsorák menüje:

  • Amuse bouche
  • Pisztráng, chili, homoktövis taco
  • Répa, retek, földimogyoró ceviche
  • Marhanyelv, chirmole, újkrumpli
  • Mangalica, répa, borsó
  • Spárga, citrom
  • Alma, körte, kukorica
  • Petit four

9 CSILIS BAB RECEPT, AMIT EGY MEXIKÓI IS BOLDOGAN FALNA!>>> 

MEXIKÓI SALSA EGYSZERŰEN ÉS FRISSEN - TÖKÉLETES MÁRTOGATÓS 10 PERC ALATT!>>> 

TEJFÖLÖS-SONKÁS QUESADILLA: GYORS MEXIKÓI MELEGSZENDVICS VACSORÁRA - VIDEÓ!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss